Saturday, February 8, 2014

Sa druge strane, ministar građevine Velimir Ilić je rekao da bi gradnju autoputeva u našoj zemlji do


Otklonjeni su mnogi problemi koji su u prethodnom periodu usporavali gradnju autoputeva u Srbiji i u 2014. biće dostignut evropski prosek od oko 50 izgrađenih kilometara godišnje, homemade ice cream maker recipes izjavili su ministar saobraćaja Aleksandar Antić i direktor Koridora Srbije Dmitar Đurović.
Sa druge strane, ministar građevine Velimir Ilić je rekao da bi gradnju autoputeva u našoj zemlji dodatno ubrzale koncesije, i najavio u 2014. prve koncesione aranžmane sa kineskim kompanijama na Koridoru 11, za deonice od Surčina do Obrenovca i od Preljine do Požege.
Antić je rekao da će uskoro biti sprovedeni tenderi za Alpinine deonice na Koridoru 10, kao i da će biti obezbedjen novac za deonicu (Srpska Kuća - Levosoje) na južnom kraku Koridora 10 za koju je Grčka otkazala finansiranje iz Helenk plana.
- Međutim, kod nas postoji veliki otpor kada se u Srbiji pomene koncesija i svi misle da je u pitanju lopovluk i ja sam imao tih neprijatnosti (Horgoš - Požega), a to je tehnički najispravnija investicija - naglasio je Ilić.  
Prema njegovim rečima, u koncesionim aranžmanima homemade ice cream maker recipes visinu putarine i trajanje koncesije će određivati homemade ice cream maker recipes Vlada Srbije i ti parametri će moći da se menjaju ukoliko bude većih prihoda, a od viška bi mogao da se napravi i fond za izgradnju novih puteva.
- U koncesiji je sve kontrolisano, elektronska naplata putarine i brojanje saobraćaja, a koncesioni ugovor pravi nezavisna, za to verifikovana kuća, koja se bira na medjunarodnom tenderu, a to najčešće Svetska banka ili neka druga finansijska institucija koja neće da odobri koncesiju ako nije ekonomski isplativa - naveo je Ilić.
Đurović je kazao da je eksproprijacija u velikoj meri završena i da se povodom problema na terenu i projekata svakodnevno održavaju sastanci sa predstavnicima izvođača, tako da svaki problem mora da bude rešen u roku od 24 do 72 sata.
Problem predstavljaju i to što strane kompanije daju dampinške (preniske) cene na tenderima da bi dobile posao, a kasnije traže novac na ime dodatnih radova i loših projekata, što je prisutno svuda u svetu usled ekonomske krize, rekao je Đurović.
Poslednji komentari
Tacno je da daju preniske cene, i onda angazuju homemade ice cream maker recipes domace izvodjace da im rade jos jeftinije!!!! U obavezi su da angazuju oko 50% domacih izvodjaca ali zbog tako niskih cena nemaju racun da dovode svoje izvodjace pa angazuju homemade ice cream maker recipes domace skoro 100%!!!!! Naravno, ti domaci rade za tako male cene da nemaju ni za vodu( oko 50-60% ispod ugovorenih cena, koje su vec damping)!!!! Na taj nacin stranci odnose ogromne profite iz Srbije, mi otplacujemo preskupe kredite i unistavamo domacu gradjevinsku industriju!!!!!!
e jesu nam sve eksperti na vlasti..... na koridoru 10 do Makedonije ima jos 90km nedovrseno, a do Bugarske oko 70km, + obilaznica oko BG,.... znaci po ''evropskom'' proseku samo da zavrsimo ova dva autoputa treba nam 3-4 godine.... ako umanjimo 100km koje u naredne 3 godine treba da urade azarbejdzanci i kinezi na koridoru 11, po ovom proseku za 6god nece bidi zavrsen koridor 10. Kao sto neko rece, nemci, francuzi, italijani imaju na hiljade km autoputeva, homemade ice cream maker recipes mora da su poceli graditi u 18. veku ako su gradili ovim prosekom od 50km godisnje
To homemade ice cream maker recipes nije tema. Tema je kako da izgradimo autoputeve. homemade ice cream maker recipes Jedna ispravka. Hrvatska nije izgradila autoputeve koncesijom vec kreditima i planira da ih da u koncesiju tek sada. Da budem precizniji, jedino autoput u Istri je sagradjen kao koncesija.
SAVA ESKIMO HP MS 85H 195/55R15 homemade ice cream maker recipes
Na veoma jednostavan i lak način očistite svoju kuću!
11 slatkiša u jednom paketiću!
5.850 din
12:59 Španija: Jevreji sefardskog porekla lakše do državljanstva 12:58 UN: Povećan broj nastradale dece u Avganistanu 08:42 12:56h Velika snežna homemade ice cream maker recipes oluja u Japanu, 500 povređeno 08:26 12:54h Đilas: Mi jedini ne čekamo da nas Vučić pozove u vladu 12:38 Novi Sad: Trojica uhvaćena kako skidaju krov s Doma zdravlja, druga dvojica skidala armaturu s mosta 12:36 U sećanje na glumca iz "Mućki": Britanci pokreću inicijativu da 8. februar bude Trigerdan 12:24 Dejvid Bekam, zlatna papuča: "Ako mi žena kaže da izgledam homemade ice cream maker recipes grozno, ne raspravljam se" 12:21 Policajac pijan kolima udario dve žene na trotoaru 12:17 Žene Japana: Ako daš glas ovom političaru, ja ti ne dam! 11:27 12:04h Bugarska mafija iz SAD ispraznila još jedan račun
13:16 Drinčić: Imamo dobar tim, ali na terenu ne igraju imena 12:55 Dudaš: Cilj državni rekord i medalja na Evropskom prvenstvu 12:34 Zlato za Bjorgen u kros kantriju u Sočiju 12:13 Poginuo fudbaler Šahtjora Maikon
Dosad neobjavljen snimak bombardovanja Nagasakija: Ovako je ubijeno 100.000 ljudi Koliko god gledali u ova dela, i dalje ne verujemo da je to samo papir. Ovaj čovek je genije. Možda izgleda kao običan orman, ali ono što se krije sa druge strane... Na čelu krda
Mladi i ambiciozni, univerzitetski obrazovani imaju priliku da u kratkom roku postanu homemade ice cream maker recipes menadžeri u internacionalnoj kompaniji.... U 2013. jedan policajac homemade ice cream maker recipes je ubijen na dužno

No comments:

Post a Comment